Wednesday, March 31, 2010

accidently accident....(parody version)

aku taip ngan tangan kiri, tangan kanan aku sakit gler... terseliuh pastu luka terseret dekat walk side .....
adoi...! malu jangan citer ar.... sume orang keliling nampak kot... hehe..popular sekejap aku dan daus... (ibarat beyonce n lady gaga :P)

tah macamane, after "jumpa" ngan Pn eraricar, (ekcei false alarm.dia suh jumpa esok hari)
aku tungganglah moto TAR keounyaan daus sambil mengendong dia... tak semena2, moto yang aku tunggang gagal dikawal.. sebab bawak laju sangat kot.. hehe.. . aku try nak brek kaki, tapi gayenye cam tak makan je.. patuh, ppelagi...! aku tariklah brek tangan.... oleh disebabkan moto daus tu persis moto mat eh silap... minah rempit yang menggunakan break disc, menyebabkan moto yang ditunggang itu lebih impossible dikawal... pelagi.. greg3!... menandakan tayar mencecah permukaan wing.. lalu... moto melanggar divider selekoh yang curam di hadapan FKKKSA... moto terbang merentasi divider lalu landing atal walk side.. lagi sket nak masuk longkang... aku pon same... seram siot...daus also... terhumban bersama2... dia di belkanng aku... aku terkelepok kat atas divider.. cam nak wat photoshoot promotion bikini kat tepi pantai...first thing aku tengok daus... sebab biasenye, dalam pelanggaran motosikal orang belakangyang kena teruk.. tapi.. mak nyah tuh steady je gelak.. apelagi.. aku pon gelak la juge... x terase kesakitan jatuh moto tuh.. aku tengok cermi mata beliau terjatuh dalam longkang..terus aku amek... sebab daus barely can see another person withou cermin mata. then after that, aku tengok keadaan moto lak... fuh... ok lagi.. tak terok sangat... lampu signal kanan pecah... lampu depan dah senget2 dah.. pemijak kaki bengkok.. tempat letak kaki getah putus dus... rim lari sket... after that, aku n daus truspegi workshop betolkan moto.. aku tunggang dengan berhati2 walaupun lutut aku terketar... finally, sampai juga di workshop... dahtu letaklah moto kat situ.. adelah dalam 4 jam dia repair.. sambil2 tuh.. sempat singgah jusco beli barang keperluan utk makAN MALAM hehee..
adeh.. tangan aku sakit.. dah tak larat rasenyer nak tlis lagi..:(
p/s baju aku terbukak... yang peliknya, butang still ade lagi... heheh....

nak tengok lutut koyak tak?? hehe...


x yah la.. nti korg x selera nak makn.....

Sunday, March 28, 2010

Tambahan ahli baru katenyer...!

gumbira rasa hati bila tengok theyolls bersemangat joging di pagi hari...!
sanggup bangun pukul 6 pada hari sabtu semata2 nak joging tuh.. selalunye bangun puukul 7 kan? kan? larikks!
indahnye UTM di pagi hari

begitulah ceritenyer di sebalik hiruk pikuk suara2 mengilai di L12... ghopenyer ratu2... ooops ratu boleh diguunakan untuk baginda daus ngan iss jer..
ok sambung..... ghopenyer.. para pasukan paralimpik sedang berpadu tenaga (bukan beradu tenga ya!) untuk menawan puncak balai cerapan UTM... ko mampooo??

gitulah gamatnye suasana di hening hari..! amat meriah.. ade yang first time jogging, ade yang first time lalu track yang terjauh, ade yang excited, ade jugak yang overexcited sampai nak menari2 ayunan tangan lemahh gemalai, ada jugak mak cik berusia awal 50 an yang semakin meningkat staminanya dari hari ke hari... syabas diucapkan.. :P
who's that girls????!!!!!!!!!!!!!!



v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
hehe.....! lihatlah kanak2 riang ini... comel! nak picit2 je pipi diorang! :P

Tuesday, March 23, 2010

sedih, sayu..

masa aku sedang menghayati post2 yang dipostkan oleh rakan2.. aku ternampak satu post berbentuk video.. then aku bukak.. sekali dengar aku dah tertarik dengan liriknya.. sungguh meruntun jiwa gtew..

sebagai anak melayu, aku bersetuju dengan sindiran tajam yang tersirat dalam lirik lagu (ekceli sajak yang berlatarkan muzikini..
jadi saye menyeru... agar dijadikan iktibar dan muhasabah diri anda semunasabah yang mungkin... :)

penyanyi: malique
background musik: "anak kecil main api.. terbakar hati nya yang sepi, air mata darah, bercampur keringat, bumi dipijak milik orang.....



Aku lihat layu dalam melayu
Aku pasti bukan aku seorang saja yang nampak
Ada juga bercadang bertanya tuan punya
tapi bercampur risau dengan tak tergamak
Nanti dikata tak bersyukur dikata tak sedar diri
Jadi aku menyendiri, memerhati dan akhirnya mengakui
Yang kita sendiri membiarkan bunga raya melayu ke kanan
Dan dibiar bunga tak cantik mekar di kiri

Aku lihat layu dalam melayu
Tanah air kita yang punya
Kita siram, kita baja
Tapi angin api kita lupa
Mereka merancang masa menjilat bangsa
13 harimau bertukar menjadi mangsa
Kita lupa, nenek moyang kaya raya
Jangan sekali-kali digadai harta bendanya
Kulihat layu dalam melayu
Kulihat layu dalam melayu
Kulihat layu dalam melayu

Takkan melayu hilang di dunia
Ya, tapi apa guna tak hilang di dunia kalau kewujudan tak dirasa
Petah berbahasa kudrat tak berjasa
Orang berbudi kita hanya tahu merasa
Selalu lari bila dirapat
Selalu malu bila soalan diaju
Selalu segan memberi pendapat, rela mengikut dari meneraju
Belum nyanyi sudah bersorak, suka berjanji dalam borak
Bukan kata tak ada otak, cuma tak berfikir di luar kotak
Kulihat layu dalam melayu
Kulihat layu dalam melayu
Kulihat layu dalam melayu

Aku jadi sayu
Bunga menangis dia mendayu mahu jadi cantik tetapi ragu
Aku merayu bangunlah semula hidup kembali
Jangan tunggu matahari mati
Cepatlah mekar sebelum terlerai
Perjuangan kita belum selesai
Perjuangan kita belum selesai
Perjuangan kita belum selesai

Monday, March 22, 2010

bestnyer jadi perempuan sebab.....

p/s : semua hanyalah gurauan semata2 tiada mengena dengan yang hidup mahupun yang telah meninggal dunia.. anda disarankan agar bersyukur dengan kejadian dan ketetapan ilahi yang telah ditetapkan sejak azali lagi....

1) bestnyer jadi perempuan sebab kalau naik kereta lambat pon x kena marah.. paling tidak pun kena ngorat! kalau laki.... hei lembab! bawak keta cam PONDAN!!!.
.

2)
Bestnyer jadi perempuan sebab........ selalu didahulukan.. ladys first katakan.. laki ade?

3)
Bestnyer jadi perempuan sebab........ kalau pakai earphone kat kelas time leture pon eturer x perasan.. yang free hair tuh boleh je gerbangkan rambut kasik x nampak...

4)
Bestnyer jadi perempuan sebab........ ade cuti.. 7 hari sebulan tuh.. laki ade?

5)
Bestnyer jadi perempuan sebab........ boleh pakai mekap, tutup kecelaan di muka.. pakai foundation tebal2... laki? nan ado... (TT)

6)
Bestnyer jadi perempuan sebab........ boleh gak pakai mascara, eyelashes... u name it!!

7)
Bestnyer jadi perempuan sebab........ boleh pakai lawa2, fesyen berbagai2, x seperti lelaki..fyi...variasi fesyen wanita agak meluas!

8)
Bestnyer jadi perempuan sebab........ pakaian semua murah2... ade baju lelaki jenama SEED atau GIORDANO harganya RM15?

9)
Bestnyer jadi perempuan sebab........ dingurat bukannye mengurat.. so, x yah susah2 mengurat..

10)
Bestnyer jadi perempuan sebab........ x yah fikir pasal hantaran, sebab lelaki yang uruskan!

11)
Bestnyer jadi perempuan sebab........ x yah fikir tanggungjawab bagi makan anak bini...

12)
Bestnyer jadi perempuan sebab........ kalau nak pakai tudung x de orang nak marah!

13)
Bestnyer jadi perempuan sebab........ boleh susukan anak.. boleh kekalkan bentuk tubuh yang ramping langsing.. lelaki boleh?

14)
Bestnyer jadi perempuan sebab........ boleh beranak sebab orang kata, boleh menghapus dosa2 gtew.. laki boleh berak je..

15)
Bestnyer jadi perempuan sebab........ boleh gossip sesuka hati.. sebab kalau lelaki bergosip nampak pelik...

16)
Bestnyer jadi perempuan sebab........ boleh menari all the single ladies.. x de orang nak halang( ni khas ditujukan kepada alina sebab sentiasa mamarahi aku ketika mahu wat bootylicius dance persisi beyonce.. ::iols nanges)

17)
Bestnyer jadi perempuan sebab........ dosa ditanggung suami

18)
Bestnyer jadi perempuan sebab........ boleh sambung2 rambut... laki x boleh.. sebab pendek..

19)
Bestnyer jadi perempuan sebab........ memegang kepada prinsip duit aku duit aku, duit engkau, duit aku jua!

20)
Bestnyer jadi perempuan sebab........ kalau tengah ghairah, orang lain tak tahu.. kalau lelaki? obviously seperti pedang... larikkks!

21)
Bestnyer jadi perempuan sebab........ perempuan2 jarang ade bulu hidong, so, x yah susah2 nak cabut!

22)
Bestnyer jadi perempuan sebab........ boleh masak, kemas rumah, hias bunga bagai.. kalo laki buat dia dilabel gay..(tapi aku peduli ape?)

23)
Bestnyer jadi perempuan sebab........ kata orang syurga di bawah tapak kaki ibu.. korang penah dengar syurga di bawah tapak kaki bapak?

24)
Bestnyer jadi perempuan sebab........ x yah cukur misai ngan jambang seebab perempuan tak tumbuh benda2 tuh!

25)
Bestnyer jadi perempuan sebab........ Boleh bela kuku panjang2 .. nanti nak korek idong senang kan?

26)
Bestnyer jadi perempuan sebab........ boleh pakai subang kat pusat... pastu boleh tayang dengan memakai pakaian singkat2..

27)
Bestnyer jadi perempuan sebab........ boleh masuk pusat karaoke terutamanya "loudspeaker" dengan harga murah.. ladies nite katenye.. ade gentlemen night?

28)
Bestnyer jadi perempuan sebab........ x yah bayar zakat.. sebab laki dah bayarkan!

29)
Bestnyer jadi perempuan sebab........ boleh pakai emas sampai ke pusat.. berlapis2 macam sauh kapal!

30)
Bestnyer jadi perempuan sebab........ boleh main gymmnastik air cam Basyirah... larikks!

31)
Bestnyer jadi perempuan sebab........ boleh pakai sutera... wahh.. lembutnya! teringin merasa kelembutanyya!

32
Bestnyer jadi perempuan sebab........ boleh merajuk2! kalau laki merajuk nak kena siku lah tuh!

33)
Bestnyer jadi perempuan sebab........ boleh pakai pewarna kuku.... laki?

34)
Bestnyer jadi perempuan sebab........ boleh main anak patung.. n x de sape nak marah!

35)
Bestnyer jadi perempuan sebab........ kalau laki pegang tangan laki. nampak cam gay... pastu mulalah orang nak megata.. kalau perempuan boleh.... siap peluk2 lagi.. x de pulak ngate theyolls lesbo plek kan?

36)
Bestnyer jadi perempuan sebab........ time kawen, perempuan boleh pakai gaun kembang2... laki, pakai seluar kuncup2 je... ::nanges..

37)
Bestnyer jadi perempuan sebab........ perempuan boleh pakai inai kat lima2 jari diorang... laki cuma 3 je.. x aci!

38)
Bestnyer jadi perempuan sebab........ ade gelaran perempuan melayu terakhir.. ade jumpa gelaran lelaki melayu terakhir?? choyyy! itu hanya rekaan sahaja hokkayh!

39)
Bestnyer jadi perempuan sebab........ boleh pakai lingerie cantek2.. warna warni, bermacam potongan! sonoknye dapat hiburkan hati laki! larikks!

40)
Bestnyer jadi perempuan sebab........ boleh pakai cincin diamond besar2 sampai mata jiran sebelah terbelalak! "diamonds last forever!"

41)
Bestnyer jadi perempuan sebab........ perempuan menghabiskan duit kepada penjagaan dir.. manakala lelaki plak, pada penjagaan moto, keta dan sebagainye... bazir je.. kalo bagi aku kan bagus! boleh wat facial!

42)
Bestnyer jadi perempuan sebab........ suami ken asediakan apa shaja untuk isteri.. isteri pulak, goyang, kaki, mintak je..

43)
Bestnyer jadi perempuan sebab........ perempuan boleh catwalk! laki? dogwalk lah?

44)
Bestnyer jadi perempuan sebab........ tandas pompuan bersih, sebab diorang x kencing bersepah.. sopan je.. bila kencing.. duduk.. jadi x bersepah!!! ::kesal

45)
Bestnyer jadi perempuan sebab........ x yah susah2 buat six pax kalau nak tambat hati wanita... cuma perlu melenggang lenggok mak limah je..

46)
Bestnyer jadi perempuan sebab........ kallau perempuan x g semayang raye, x de sape nak bising.. kalau laki.. kena g gak...!

47)
Bestnyer jadi perempuan sebab........ sebab boleh orgasme banyak kali.. lelaki sekali je...kot.. paling hebat pon dua... kot...

48)
Bestnyer jadi perempuan sebab........ kalau perempuan pakai payung oraang rilek je.. cuba laki pakai.... kalo x terbalik bijik mate tuh,, tak sah!

49)
Bestnyer jadi perempuan sebab........ prempuan boleh gedik.. lelaki x boleh nak gedik2 sebab nati asek kena caras je ngan jantan-bajet-hot..! larikks!

50)
Bestnyer jadi perempuan sebab........ kalau benci laki atau nak tundukkan laki, boleh bagi nasik kangkang! x penah jumpa lagi laki bagi nasik kangkang kat bini dia!

51)
Bestnyer jadi perempuan sebab........ kalau laki lembut lalu.. mereka selalu diejek pondan pondan! manakala perempuan pulak.. x de plak dengar diorang ejek pengkid tomboy dan sebagainye..

52)
Bestnyer jadi perempuan sebab........ x penah tersalah parking.. tapi laki selalu je tersalah parking.. pastu kena g tandas betulkan balik..

53)
Bestnyer jadi perempuan sebab........boleh pakai heel supaya nampak lagi tinggi.. laki nak pakai ape?

54)
Bestnyer jadi perempuan sebab........ perempuan x pe kalo pendek.. lagi cute!

55)
Bestnyer jadi perempuan sebab........x yah blanje awek makan.. save duit! orang belanje adelah!

56) Bestnyer jadi perempuan sebab........ boleh tido mase orang laki ngah semayang jumaat.. tak pon syopping cam orang x ingat dunia!
'

57)Bestnyer jadi perempuan sebab........ perempuan boleh menangis di khayalak ramai..
kalu laki mengis, x macho lah pulak!


58)Bestnyer jadi perempuan sebab........parents yang selalunye carikkan jodoh.. laki lak kena merisik, menyebah bagai.. kosser!

59)
Bestnyer jadi perempuan sebab........ boleh shopping sakan.. tidak seperti lelaki yang hanya menelan air liur memikirkan masa depan anak... dan bini,...

60)
Bestnyer jadi perempuan sebab........ boleh g tandas lama.. kalau laki... ko g tandas lama2 wat ape? cam pompuan!! bek jadi pempuan camtu ::nanges....

so... kita terjah apekah kawan saya(seorang wanita) lihat tentang kelebihan menjadi lelaki/ape yang bestnyerr jadi lelaki?



Friday, March 19, 2010

kisah aku dan hantu....

HANTU KOPEK = HANTU TE*EK????

tetiba trase nak tulis pasal hantu plak selepas dengar scary insiden dari one of my frenz , pasal perwujudan entiti di dalam biliknya....

hehe..
x semena2, aku teringat pula pasal cita hantu zaman kanak2....
dulu, mase kecik2 aku selalu ditaakut2kan dengan macam2 hantu.... banyak pantang larang! asal tengahari buta, mesti kena balik rumah, petang2 dah nak maghrib pon same....!
ibuku selalu menakut2kan aku dengan hantu kopek... jangan balik lambat2! nanti kena sorok dengan hantu kopek baru tau!

dalam kotak fikiranku, bila cakap pasal kopek, aku tebayangkan sejenis kaum hantu yang mempunyai wajah hodoh dan kulit yang terkopek2.... eiii!! takutnya!!!
gambar hantu nie diambil dari google. almaklumlah, hantu zaman sekarang dah pandai guna produk2 kecantikan.... at least maybelline taw theolls pakai! uols mampooo????!!!


sama seperti di rumah nenek aku, dulu2 kengkadang nenek aku bawak aku balik rumah dia... temankan dia....
pastu budak2 kan? harusla boring asek duduk di rumah jer.. tengoki nenek makan sirih,(makan x ajak!) pastu tengok dia tido... pelagi... harus aku roger2 anak jiran sebelah rumah nenek aku tuh utk bermain2 tengahari buta...

tapi budak kecik.. manelah tau panas kan? yang dia tahu bergumbira, berseronok...
pastu tak sampai satu jam maen, terdengar suara nenek aku menjerit2.....!

apiss!!!!!!!!!!!!!! Haaa! main kat kebun tuh lagi! nanti kena sorok dengan HANTU TETEK baru tahu!!!!nanti dia simpan kat TETEK pastu bawak lari....! (dengan pelat jawa totoknya itu)


hantu tetek.. fuyo!!! hantu ini dikatakan mempunya sepadang buah dada yang sangat labuh dan mampu menyorokkan kanak2 tanpa dapat dijejaki oleh orang2 biasa, meinkan pawang handalan atau ahli nujum!

lebih kurang macam ni la rupanya... kot..

kini, aku sudah besar, selepas menjalani kehidupan di matrik, dan setelah bergaul dan berkawan dengan bermacam ragam dan bahasa manusia di setiap ceruk malaysia, baru aku dapat tahu yang perkataan kopek itu membawa maksud buah dada.. hiks!

info ini tetiba mentriggerkan ingatanku pasal kisah hantu kopek zaman kanak2 ku... rupa2 nya.. hantu kopek adalah juga si hantu tetek..

info ini diverified juga oleh mak aku, setelah aku bertanya sendiri secara live mengenai kemusykilan tersebut...

nampaknya, hantu kopek memnag popular satu masa dulu...

Saturday, March 13, 2010

jogging untuk kesihatan....

ade tambahan ahli baru, seorang mak cik lewat 50-an sedang berjoging dengan gigihnya walaupun kepalanya pening selepas menderma darah... :P


ade ular... hiks.. naseb bek ular tu sopan, kasik kitorang jalan dulu.. kalo x, ade jugak orang kepala penyet(ular tu la)...
p/s ade video, tapi x bleh upload.. boleh menimbulkan kontroversi!

lalu belakang KRP menuju ke pusat kesihatan...
this is the walk of shame... lihat kedua2 minah ini, feeling naomi n tyra di runway... larikks!

pastu ade hati nak tiru2 kate inslet dalam citer titanic! lihat kepoyooan beliau...!
yang sorang lagi feeling ala2 nyi roro kedol(puteri bunian penjaga laut mengikut kepercayaan penduduk di indonesia...tengok tangannya... :P)


n pose ala2 majalah mangga.. pose kat tepi tasek/ swimming pool, cuma bezanya diorang x pakai swimming suitla... hehe..


akhirnya, inilah aku, berbaring2 feeling lady gaga pulak.. hiks!





j

Friday, March 12, 2010

supposed to be 21th birthday of alina and qadly....................... wahida jugak....

12 march 2010.....

seletah berkurun lamenye, barulah kitorang sambut besday theyolls... hiks..
akibat kekangan masa dan lambakan assignment membuatkan kami terkangkang2!
akhirnya, dapat juga mencari masa utk sambut kedua2 21st birthday of our both BFF: - Alina And Qad..


ni alina control perempuan ayu melayu ... jangan terpedaya dengan suaranya yang ayu.. mungkin dia lebih teruk dari hantu.... lariiiikkks!




yang ni plak qadly... yang suka korek idong.. sebabtu hidong dia punye lobang besar.... lalalala~


sebenarnya rancangan jagat ini diselenggara oleh orang2 kuat ratu2 lorong... seperti daus de beyonce, zureida zain(adek angkat ziana zain) , waheeda wassini(ala yang nyanyi lagu wassini tuh.. tapi yang nie free hair la... larikks), and aku sendiri..

Si alina misterina tak tahu plak yang kitorang rancang untuk besday dia sekali... yang dia tahu kitorang nak sambut besday qad jer... dia perasan pon
time kitorang nyanyi lagu selamat hari jadi(versi hari raya) yang meng-includekan nama dia... lalalala...


Qad! kau terkena dek lakonan kitorang....
alina: ko dikaburi oleh rancangan jahat kami...



rugi x bawak telo ngan tepung... kalo x, bleh jadik cam minah nie------->





---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
(ni territori waheeda rashid.....) ini untuk cite pasal perempuan ni sajork...



hari jadi wahida yang ke 21..... itu bukan TAIK BURUNG, walaupun ghopenye macam taik burung.. itu adelah calitan krim kasih sayang cinta kami terhadapmu oh wahida yang gemok....
this year gadis ini mencecah umo 21 tahun....... dah tua dah.....



berlatarkan suasana cafeteria, kami sempat menyambut hari jadi beliau...
beliau yang dimaksudkan adalah, tak lain dan tak bukan, wahida !! hehe..

event ini berjaya dilaksanakan after kelas waktu puncak makan tengahari di kafeteria teras jati resources.....

hidangan kek perasa cappu-koppi-pistacchiocino.... :) dan makanan "nasi campur beli sendiri"

dihadiri oleh beberapa lapisan diva yang mekapnye berlapis2....

khennnss!!!!!!!!!????

nak tahu x ape yang dia wish untuk birthday dia nie?? -------> " aku nak gemok "
katenyer..
aku wish dengan bersungguh2 sebab aku seorang kawan yang baik... :P

Wednesday, March 10, 2010

booby trap~

iklan:

scene yang agak lawak dalam citer jeniffer body:
needy(amanda) menikam jeniffer(megan fox) dengan menggunakan box cutter(pisau lipat) kerana ingin membalas dendam atas kematian boyfriendnnya...



jeniffer: "my tits......
amanda: no... your heart...


sebenarnye isu yang ingin dikupas adelah pasal breast rash... fenomena ini berlaku sekiranya seseorang itu tidak menjaga kebersihan dengan baik....
tahukah kamu bahawa coli yang baru dibeli juga berpotensi menyebabkan breast rash ini berlaku?
patutlah mak aku selalu basuh dulu sebelum guna... ::
seram melihat video keluar dari tits seeorang yang mengalami gejala ini... sila lihat.....

video


menakutkan..

p/s : sila basuh selepas digunakan.. jangan jadi seperti coli nodame..

sweet dream... or beautiful nightmare!!

9/03/2010
seperti biase, aku bangun lambat... lagi...!
shoot!
walaupun dah kunci jam, aku x terbangun2 jugak...
tengok jam........ ciss! dah pukul 7.50 am... (subuh dinosaur la jawabnye) kantoi.... hiks!
terpakse aku ponteng kelas project management pada hari itu...

err... sori pn eraricar...!

disebabkan ponteng kelas, aku kena g kelas jalan kaki lah... (sebab x follow the crowd)
then cam biase mandi2, n jalan kaki ke fakulti yang jauhnye lebih kurang jarak antara matahari dengan pluto....

untuk mengelakkan kebohsanan, aku sumbat telinga aku dengan earphone. berlatarkan lagu beautiful nightmare nyanyian beyonce, aku berjalan dengan penuh yakin dan berkarisma... (sebijik cam dalam video klip sweet dream beyonce) hehe..


tengok pergerakan dia...vogue gilababi!!


tetiba, sampai di satu simpang, ade sebuah kereta hampir langgar aku.. naseb bek dia sempat brek, kalau x, pergi kelas sambil pakai braces lah cam minah nie:

she so fu**in hawt!! like her!!

motipp nak laju2 time aku nak lintas jalan??? padahal mase aku nak lintas tuh, jarak dia jauh n dia bawak perlahan.. kenape plak lajukan kenderaan disaat aku ingin melintas... x paham......!
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...